بازیافت پالت پلاستیکی زمانی که پالت دیگر قابل استفاده نیست یا دچار سایش شده است یا شکسته لازم و ضروری است. برای این کار باید پالت را به شرکت های بازیافت ارسال کرد تا بعد از ذوب شدن محصول جدیدی از آن تولید شود. این کار علاوه بر حفظ محیط زیست باعث صرفه جویی در هزینه ها می گردد. در این مقاله قصد داریم به مبحث بازیافت پالت های پلاستیکی بپردازیم. با ما همراه باشید.
آشنایی با دستگاه های بازیافت پالت پلاستیکی
به کمک دستگاه های مختلفی فرایند بازیافت پالت پلاستیکی انجام می شود. با پیشرفته تر شدن صنعت دستگاه های مختلفی با تکنولوژی های گوناگون این کار را انجام می دهند. با کمک این دستگاه ها می توان مواد اولیه برای ساخت یک محصول پلاستیکی جدید را از مواد بازیافتی استخراج نمود. به این صنعت اصطلاحا طلای کثیف می گویند.
آشنایی با متدهای بازیافت پالت پلاستیکی
هدف از بازیافت پالت پلاستیکی حفظ محیط زیست و تولید محصول پلاستیکی جدید به شکل های متنوع و مختلف است. برای انجام این کار پالت ها را به صورت یک جا جمع کرده و فرایند بازیافت را اجرا می نمایند. سه روش کلی برای این کار وجود دارد. هر روش مزایا و معایب خاص خودش را دارد.
بازیافت پالت پلاستیکی به روش های شیمیایی، مکانیکی و انرژی انجام می شود. دستگاه مورد استفاده جهت بازیافت بر اساس نوع ضایعات انتخاب می شود. مثلا اگر پالت ها تمیز باشند و نیازی به شستشوی انها نباشد دستگاه ساده تری برای بازیافت پالت ها به کار می رود. به کمک دستگاه آسیاب پلاستیک عملیات بازیافت پالت های پلاستیکی انجام می شود.
روش های بازیافت پالت پلاستیکی
به طور کلی مراحل بازیافت پالت پلاستیکی شامل آسیاب کردن پالت های پلاستیکی است. سپس آنها را بسته بندی کرده و به مرحله گرانول سازی می فرستند. بعد از این مرحله پالت جدید تولید و به بازار با عنوان پالت پلاستیکی دست دوم ارسال می شود.
آشنایی با 11 مرحله بازیافت پالت پلاستیکی
- مرحله یک : قرار دادن پالت های کهنه بر روی تسمه نقاله
- مرحله دو : جداسازی و تفکیک پالت ها بر اساس جنس پلاستیک و رنگ
- مرحله سه : شستشوی اولیه
- مرحله چهار : آسیاب و خرد کردن پالت های پلاستیکی
- مرحله پنج : شستشو مواد اسیاب شده با آب سرد
- مرحله شش: جداسازی در آب سرد بر اساس دانسیته
- مرحله هفت : انجام شستشوی سایشی برای از بین بردن ذرات سخت و اثرات چسب روی پالت های پلاستیکی
- مرحله هشت: انجام آبگیری و خشک کردن پالت ها
- مرحله نه : جداسازی بر اساس لیبل ها
- مرحله ده : تولید گرانول
- مرحله یازده : تولید پالت پلاستیکی دست دوم از مواد گرانول شده
آشنایی با بازیافت پلاستیک
بازیافت پالت پلاستیکی مانند سایر پلاستیک ها دارای دستگاه ها و مراحلی است. پلاستیک ماده ای سرشار از مواد پلیمری است. به علت وزن کم و استحکام بالا در صنایع زیادی کاربرد دارد. پلاستیک قابل تجزیه نیست. بنابراین حتما باید آن را بازیافت کرد تا به محیط زیست آسیب نرساند. پلاستیک ها در دو گروه کلی حرارتی و کاربردی تقسیم می شوند. نوع حرارتی توسط روش های پلیمر انبساطی و تراکمی تولید می شود. در یک دسته بندی دیگر پلاستیک ها به دو دسته گرما نرم و گرما سخت تقسیم می شوند. مدل پلاستیک گرما نرم در اثر حرارت ذوب می شود. این مدل پلاستیک از نظر تجاری بیشترین کاربرد را دارد. پلاستیک هایی که در اثر حرارت خراب می شوند و قابل تغییر شکل نیستند گرما سخت نام دارند. به طور کلی بازیافت پالت پلاستیکی بر اساس نوع پلاستیک و مواد به کار رفته در آن انجام می شود.
اهمیت بازیافت پالت پلاستیکی
پلاستیک ها موادی تجدید ناپذیرند و در طبیعت تجزیه نمی شوند. بازیافت پالت پلاستیکی اولین مزیتی که دارد حفظ محیط زیست است. با این کار پالت های مستهلک و کهنه در طبیعت رها نمی شوند و دوباره به شکل دیگری به صنعت بر می گردند. نگهداری پالت پلاستیکی کهنه نیاز به فضای زیادی دارد. این پالت های بی استفاده تا سال ها باقی می مانند بنابراین بازیافت آنها بهترین کار است. از طرف دیگر شرکت های بازیافت این پالت ها را با قیمت خوبی خریداری می کنند. سپس محصولاتی مثل پالت، سبد و ... تولید می کنند.
بنابراین بازیافت پالت پلاستیکی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. به کاربردن پالت های پلاستیکی دست دوم حاصل از بازیافت پالت های کهنه و شکسته از نظر بهداشتی مشکلی ندارد. زیرا در بیشتر صنایع کالاها به صورت بسته بندی شده بر روی این پالت ها قرار می گیرند. برخی قطعات صنعتی کارخانجات نیز از جنس هایی مثل آهن و فولاد تشکیل می شوند. این مواد در اثر تماس مستقیم با پلاستیک یا هر ماده دیگری واکنش خاصی نشان نمی دهند.
جمع بندی نهایی
بازیافت پالت پلاستیکی به سه روش کلی مکانیکی، شیمیایی و انرژی بر اساس جنس، رنگ، نوع مواد به کار رفته در ساخت پالت و ... انجام می شود.